Behandlingen

Mjuk behandling som läker på djupet

Kraniosakral behandling

Kraniosakral terapi är en mjuk behandlingsform som verkar djupt i vävnader som tex muskler, organ och ligament.

Under behandlingen söker och identifierar terapeuten låsningar i kroppens flöde och påverkar vävnaden med små, små manipulationer. Detta sätter igång kroppens läkeprocess.

Det finns många tillstånd och symtom som kan behandlas och förbättras med KS. Vid vanliga problem som t ex värk, migrän eller oro finns en obalans som går att åtgärda. Vävnaden har blivit sammandragen någonstans i kroppen och kan då inte röra sig normalt. I all vävnad finns nerver och när det finns en tillräckligt kraftig störning eller låsning skickas signaler till hjärnan som informerar om ohälsa.
Jag är tränad att känna hur vävnaden rör sig vid hälsa respektive ohälsa och kan därför upptäcka restriktioner. Alla människor har restriktioner av olika grad, men de flesta störs inte av dem. Det är först när de blir tillräckligt kraftiga som kroppen larmar och man upplever symptom som smärta, obehag och sjukdomskänsla.

För att känna och hitta kroppens vävnadsrörelser behöver jag vara lätt på handen. Med subtila terapeutiska behandlingstekniker korrigerar jag sedan de störningar i vävnaden som orsakar obehag. Detta får dina symptom att avta och kroppen kan börja läka på djupet.

Så här går det till

När vi ses första gången börjar vi med att prata igenom din situation. Jag gör en bedömning av dina symptom och hur jag kan hjälpa dig. Tack vare min bakgrund som utbildad apotekare har jag erfarenhet av att avgöra om symptomen kräver läkarvård. Om jag bedömer att du behöver ta kontakt med läkare eller få någon annan typ av behandling kommer jag att rekommendera detta.

En behandling hos mig tar ca en timma och de allra flesta upplever den som mycket mjuk och avslappnande. Du ligger på en behandlingsbänk och behåller kläderna på.