Om Britt

Från forskare till terapeut med nyfikenheten som drivkraft

terapeut

Nyfikenhet och viljan att förstå sammanhang på djupet har alltid varit det som drivit mig framåt. Jag var tidigt fascinerad av biologi och ville förstå hur vi fungerar, från minsta cell till den fantastiska helhet som bildar en människa. Jag ville ta reda på hur en brödbit kan förvandlas till energi och spring i benen, hur vår inre och yttre miljö påverkar hälsan, varför allt vi är med om sätter spår i kroppen och vad som händer när vi ser oss själva och världen ur ett helhetsperspektiv.

När jag jobbade som forskare och doktorerade i virologi hade jag inte en tanke på att jag så småningom skulle lämna den akademiska världen för att börja arbeta med kraniosakral terapi (KS).

Idag känns det självklart och jag har stor nytta av mina tidigare utbildningar i arbetet som terapeut. Och ju mer jag lär mig, desto fler möjligheter till utveckling finns. Nyfikenheten fortsätter att driva mig framåt.

Jag är otroligt glad och tacksam över att kunna använda min kunskap och kapacitet för att hjälpa människor genom KS. Det är en subtil men effektiv metod som ger djupläkning i vävnaden. För att hitta rätt är det lika viktigt att kunna fysiologi och anatomi som att öva upp sin känslighet så att jag kan känna restriktioner i vävnaden och få dem att släppa. Först då kan kroppen börja läka.

Kontakt

Britt Losman
Telefon: 070 2634096

Besöksadress i Göteborg:  Pontus Wiknersgatan 3 (skylt Wasa Zonterapi)

Besöksadress i Öxnevalla:  Gunnabo Josskulla

Utbildningar

Biologlinjen, Göteborgs Universitet

Doktor, Allmän Virologi, Göteborgs Universitet

Legitimerad Apotekare, Göteborgs Universitet

Diplomerad Kraniosakral Terapeut, Bröderna Tranbergs Institut